marți, 26 februarie 2013

TIRAMISU





Am hotarat sa postez aceasta reteta pentru faptul ca este unul din preparatele pe care le fac de ceva timp si care place foarte mult familiei mele.
Sunt foarte multe retete de tiramisu dar mie imi place aceasta reteta .

Asadar,














Ingrediente: pentru 6/8 portii
- 36 buc. piscoturi Savoiardi
- 450 gr Crema de branza Mascarporne - eu pun 500 gr. 2 cutii de 250 gr.
- 5 galbenusuri
- 1 albus
- 150 gr. zahar tos
- 12 cescute de cafea cu zahar
- 1 paharel la alegere de lichior - reteta originala este cu MARSALA- eu am pus Ballantines dar merge foarte bine si fara lichior mai ales daca il consuma si copii.
- Cacao

Preparare
Se prepara cafeaua,  se indulceste si se pune la racit. Eu folosesc cafea decofeinizata ca sa poata manca si copii.


Se separa galbenusurile de albusuri. Se pune deoparte un albus.



Galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul pana se obtine o crema omogena si isi maresc volumul.
Se adauga crema de Mascarpone amestecand cu grija sa nu ramana cocoloase.
Se obtine o crema foaaarte buna, pe care iti vine sa o mananci asa cum este nu sa o mai pui la prajitura!
Se bate albusul foarte,foarte tare cu mixerul,telul, cu ce aveti prin casa, se adauga cremei de oua si Mascarpone,  mestecand usor pana se omogenizeaza.
Urmeaza asamplarea:
Se pune cafeaua intr-o farfurie, se adauga lichiorul daca il puneti, daca nu incepeti a inmuia usor si pe o parte si pe cealalta, piscoturile, pe care incepeti sa le asezati pe platou. Eu am folosit caseruolele de la frigider pentru sunt mai practice si stau bine inchise.
 

Se pune un rand de piscoturi inmuiate in cafea, un rand de crema si tot asa ultimul rand sa fie de crema.
Deasupra se pudreaza cu cacao. Mie imi place sa fie un strat mai gros de cacao, cand se inmoaie a doua zi, ai impresia ca este un strat de ciocolata neagra.


Acestea fiind zise si facute se pune tiramisu in frigider pentru cel putin 2 ore, dar eu va spun ca am taiat-o dupa 4 ore si mi s-a parut putin.
Cel mai bun tiramisu este cel facut seara si consumat a doua zi.

Pofta buna!

 
Aici o bucata mai mare stiu eu pentru cine.
 
 
Si a doua bucata...
 
 
Aici o bucata mai mica...