luni, 27 ianuarie 2014

SUPA DE GALUSTI

SUPA DE GALUSTI



 In sfarsit am reusit!
Am tot incercat de cateva ori si nu imi ieseau deloc si ... am renuntat. Acum mi-am zis: nu se poate sa fie o asa filozofie incat sa nu imi iasa. M-am pus pe  cautat, am gasit cateva retete dar nu spuneau nici una din ele secretul . Dar nu am renuntat si am continuat cautarea pana am gasit site-ul acesta, 
http://www.haisagatim.ro/2009/04/cum-se-fac-galustele-de-gris.htm,(multumesc!) unde pas cu pas iti arata cum sa procedezi pentru reusita galustilor .

Asadar,

Ingrediente supa:
 -Carne de pui
- 2-3 cepe
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 1 telina mica
- sare
Incrediente galusti:
pentru 6-8 litri de supa:
- 2 oua
- un praf de sare
- 12 linguri de gris - atat mi-au intrat mie - probabil depinde si de marimea oualelor dar in reteta originala erau 14 linguri.
- un varf de cutit de praf de copt sau bicarbonat (eu am pus praf de copt).

Preparare supa de pui:
Se spala carnea si se pune in apa rece la fiert in oala. Se aduna spuma si se adauga legumele intregi sau taiate. Se lasa la fiert pana se fierbe bine carnea de pui. Se strecoara supa si se trece la pregatitul galustilor.

Preparare galusti:

Se pun ouale intr-un castron si se bat cu furculita normal sa se omogenizeze. Incepem sa adaugam cate o lingura de gris mestecand pe rand pana obtinem consistenta necesara. Vedeti pe site-ul http://www.haisagatim.ro/2009/04/cum-se-fac-galustele-de-gris.htm cum arata. Eu am uitat sa fac o fotografie,  in aceasta faza a pregatirii galustilor, fiind preocupata sa imi iasa bine! Se adauga un praf de sare si la sfarsit praful de copt. Se amesteca bine. Incepem sa luam cu o lingurita pe care in prealabil am inmuiat-o in supa si am incalzit-o bine, din compozitia de galusti si sa punem in supa. Lasam focul mic la supa - daca fierbe in clocot se imprastie galustile. Continuam pana terminam de pus toata cantitatea de
galusti, introducand dupa fiecare galusca lingurita in supa pentru ca sa se desprinda singura compozitia bine de pe lingurita. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba cca. 7 minute. In acest timp galustile trebuie sa se intoarca pe cealalta parte. Daca nu, le intoarceti usor cu o lingura.  Apoi oprim focul si turnam 1/2 pahar de apa rece si lasam sa stea acoperite 15 minute. Va sfatuiesc sa nu le faceti cu o lingura mare. Eu le-am facut cu lingurita si s-au umflat foarte mult. Se servesc cu piper si patrunjel proaspat. Au iesit suuuper, nu ma asteptam. Foarte gustoase si pufoase.
 Pofta buna!