Este un preperat foarte gustos. Pentru cine vrea sa se ingrase, nu este nici o problema, dar cei mai plinuti, daca vor sa tina la silueta, trebuie sa manance cu retinere.
Ingrediente:
- 1,5 kg. carne tocata de porc si vita, sau numai de porc dar nu foarte grasa
- 500 gr. cartofi
- 4-5 cepe
- 4-5 oua
- sare,piper
-1 cana suc de rosii
- 500 gr.cascaval
- o legatura de patrujel verde
Preparare:
Se curata, se taie felii si se prajesc cartofii.
Separat intr-o alta cratita pe foc se pune un pic se ulei, ceapa tocata impreuna cu carnea tocata si se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Cand carnea a piedut culoarea rosie si si-a lasat zeama iar ceapa s-a inmuiat, se da jos de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga 4-5 oua, sare, piper, o legatura de patrujel si se amesteca bine toata compozitia. Eu aici, nu am pus patrujel pentru ca nu am avut, ca sa va spun sincer am uitat sa cumpar (halal gospodina!).
Se ia un vas mai mare, pe care o puteti pune in cuptor, se unge cu ulei sau cu unt si incepem sa punem un rand de cartofi, un rand de carne si sa radem cascaval. Dupa aceea iar un rand de cartofi, carne,cascaval pana terminam toata compozitia. Ultimul rand sa fie carne +cascaval. Turnam peste toata aceasta compozitie o cana de suc se rosii. Sucul de rorii trebuie sa depaseasca cascavalul. Se da la cuptorul incins pt. cca. 1 ora
pana se rumeneste bine .
Se serveste calda cu gogosari sau muraturi.
Pofta buna!