Ingrediente
-
3
oua
-
1
pahar si jumatate de zahar (pahar de 200 ml)
-
200
gr. UNT moale
-
50
ml. ulei
-
1
lingura si jumatate de amoniac stins in lamaie sau otet (de preferat lamaie)
-
1
kg. faina
-
Vanilie,
rom, dupa preferinte.
Preparare
-
Se
amesteca toate incredientele, untul trebuie sa fie moale pt.a se amesteca bine
cu zaharul si celelalte ingrediente.
Faina: se poate pune mai multa faina, sa fie mai tare coca, pt. ca avand amoniac in compozitie , fursecurile se umfla in cuptor si se latesc.Aici depinde de faina cat este de densa.
Coca obtinuta se tine la frigider 3 ore. Se poate framanta seara si se tine pana a doua zi .Se ia o bucata de coca si se intande cu vergeaua pe planseta. Foaia trebuie sa fie subtire de cca. 5 mm. Se taie cu forma in cantitati egale fursecuri sub forma de cercui si inele. Se coc in tava cu hartie de copt.
Fursecurile se umplu cu jeleu,peltea sau alte creme care va plac.
Pofta buna!