marți, 7 ianuarie 2014

FURSECURI CU JELEU SAU PELTEA


Ingrediente
-         3 oua
-         1 pahar si jumatate de zahar (pahar de 200 ml)
-         200 gr. UNT moale
-         50 ml. ulei
-         1 lingura si jumatate de amoniac stins in lamaie sau otet (de preferat lamaie)
-         1 kg. faina
-         Vanilie, rom, dupa preferinte.

                     Preparare

-         Se amesteca toate incredientele, untul trebuie sa fie moale pt.a se amesteca bine cu zaharul si celelalte ingrediente.
Faina: se poate pune mai multa faina, sa fie mai tare coca, pt. ca avand amoniac in compozitie , fursecurile se umfla in cuptor si se latesc.Aici depinde de faina cat este de densa.

 Coca obtinuta se tine la frigider 3 ore. Se poate framanta seara si se tine pana a doua zi .Se ia o bucata de coca si se intande cu vergeaua pe planseta. Foaia trebuie sa fie subtire de cca. 5 mm. Se taie cu forma in cantitati egale fursecuri sub forma de cercui si inele. Se coc in tava cu hartie de copt.


Fursecurile se umplu cu jeleu,peltea sau alte creme care va plac.
Pofta buna!






FURSECURI FRAGEDE CU LAMAIE


LA MULTI ANI 2014 ! Tuturor sanatate ca e mai buna ca toate!

Aceste bunatati de fursecuri le vazusem pe un blog intr-o fotografie dar nu aveau reteta. Tot cautand fel de fel pe bloguri am gasit reteta pe blogul "ricettesfisiosediRosaria" si evident ca le-am si facut pana acum de doua ori. Sunt intr-adevar foarte bune - cel putin a placut celor carora le-am servit.
Sa va prezint reteta:

Ingrediente

- 100 gr.unt la temperatura camerei
- 90 gr. zahar
- 270 gr. faina "00"
- 1 ou
- coaja rasa de la 2 lamaii
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1/2 pachet de praf de copt
- un praf de sare
- zahar pudra - cat este necesar
- zahar tos - cat este necesar

Preparare

Se pune in mixer untul, sarea, zaharul tos si se amesteca.
Se adauga oul, coaja de lamaie si sucul si se amesteca bine.
Se cerne faina cu praful de copt si se adauga compozitiei.
Se amesteca bine, se pune pe planseta de lucru, se framanta bine si se pune coca obtinuta intr-o pelicula transparenta dupa care se pune in frigider pentru 1 ora.
Intr-o farfurie se pune zahar tos si intr-o alta farfurie se pune zahar pudra.
Se scoate coca din frigider si se formeaza bucati mici de dimensiunea unei nuci.
Se dau prin zahar tos si apoi prin zahar farin.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, distantate intre ele.
Se introduce tava in cuptorul incins la 180 gradeC pentru 10/15 minute. Trebuie sa se crape fursecurile si sa fie un rumenite de vatra. 
Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca pe un gratar. 
Asa cum spune si proprietara blogului "ricettesfisionsediRosaria", imediat ce le-am facut, nu mi s-au parut iesite din comun, dar cu timpul se fac foarte gustoase si fragede, asa ca, daca doriti sa le faceti pentru o ocazie anume, faceti-le cu cateva zile inainte si pastrati-le inchise ermetic.


Pofta Buna!