vineri, 15 aprilie 2016

PLACINTA CU MERE


Ingrediente
Pentru 2 foi de placinta coapte in doua tavi de cca.20/30 avem nevoie de:

 200 ml.apa calda
1 lingurita de otet alb
3 linguri de ulei
un praf de sare
faina cat cuprinde 

Pentru umplutura avem nevoie de :
4-5 mere marisoare
zahar
scortisoara
ulei 
stafide
zahar farin vanilat pentru ornat placinta

Acestea au fost merele foloste pentru o foaie de placinta- respectiv 1 tava

Preparare:

Se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa calda, sarea, uleiul si otetul. Se framanta o coca nu foarte tare. Se lasa sa se odihneasca cca. 15 minute.
In acest timp pregatim umplutura.
Se rad merele pe razatoarea mare si se pun intr-un vas termorezistent peste care se adauga cateva linguri de zahar. 
Se pune vasul la foc mic cateva minute si se calesc merele, nu prea mult, doar cat sa ce inmoaie putin. Luam vasul de pe foc si presaram scortisoara macinata. Amestecam.

Trecem la intinsul foii de placinta. Cum am pregatit coca si intins foile, puteti vedea pas cu pas, la Placinta cu branza,tot pe acest blog.
Dupa ce am intins prima foaie, o stropim cu ulei, presaram merele si stafidele si rulam placinta. Taiem rola pe jumatate si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Stroimp placinta cu ulei  si o introducem in cuptorul incins. Eu m-am grabit si ca sa o coc mai repede am incins cuptorul la 220 grade Celsius. 
Cand placinta este coapta, o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar farin vanilat.

Este o un duce perfect pentru cine tine post si nu numai.


 Pofta buna!