marți, 4 februarie 2014

CARNATI DE CASA

 Sunt super in comparatie cu cei din comert, asa ca va sfatuiesc sa ii faceti, nu este mare filozofie. Daca nu aveti un Ghita pe care sa-l sacrificati de Craciun, gasiti in magazinele de specialitate tot ce va trebuie. Pana si carnea o puteti cumpara tocata  in momentul achizitionarii. Matele le puteti cumpara tot din acelasi magazin.
Asadar,

Ingrediente:
(pentru 5 bucati de cca.1 metru )
- 3 kg carne tocata de porc (amestec de pulpa si costita)
- 500 gr. grasime tocata 
- usturoi, cateva capatini, depinde cum va place
- sare, piper, codimente, boia de ardei
- 5 mate
- 1 cana de apa
Mai aveti nevoie de o masina de tocat carne plus palnie pentru carnati.

Prepare:

Puneti carnea tocata si grasimea intr-un vas adaugati usturoiu pisat bine, sare, piper, codimente, 1 cana de apa si amestecati foarte bine pana  se omogenizeaza.
Pregatiti masina de tocat cu palnia pentru carnati.
Matele trebuie spalate bine cu apa rece si tinute cel putin 24 de ore in apa rece cu otet in care am adaugat cateva cepe taiate in patru. In momentul folosirii se clatesc cu apa rece de cateva ori. Umpleti matele cu carne. Din loc in loc intepati cu un ac pentru a elimina aerul. Dupa ce ati terminat de umplut matele, puneti carnatii intr-un loc aerisit atarnati pe o vergea pentru a se usca cel putin 24 de ore, dupa care ii puneti in congelator. Mie mi-au iesit super. 

Pofta buna!