marți, 29 octombrie 2013

VARZA DULCE CU COSTITA PROASPATA SI MUCHI DE PORC




Ingrediente

- 3 cepe mijlocii
- 1 ardei
- 2 verze 
- 500 gr. costita poaspata de porc
- 1 kg. muschi de porc (carne proaspata)
-  3-4 rosii mari 
- 1 lingura de pasta de rosii
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 2-3 linguri ulei pt. prajit 
- piper, foi de dafin, sare

Preparare
Se spala muschiul si se taie in bucati. Se pune la fiert in oala sub presiune pentru cca. 1 ora.
Se taie costita in bucati mici si se prajste in ulei pana capata o culoare aurie.

Se toaca ceapa, ardeiul si se adauga costitei pentru a se cali impreuna.
Cat timp se caleste ceapa incepem sa tocam varza pe care o frecam cu sare si o stoarcem de zeama. Cand ceapa are culoarea aurie, incepem sa punem varza .


Continuam cu varza pana se termina. Se adauga o cana de apa sau supa de carne ca sa aiba varza in ce fierbe. Pe masura ce scade zeama, gustam varza daca s-a fiert.
Cat varza mai fierbe, tocam rosiile pe care le punem in cratita peste varza. Adaugam 1 lingura de pasta de rosii si 1 lingurita de boia de ardei dulce.Potrivim de sare, piper, punem cateva foi de dafin. 
In aceast punct adaugam bucatile de carne gata fierte.
 
Eu am adaugat un ardei rosu  si am lasat sa mai dea cateva clocote dupa care l-am dat la cuptor pentru cca. 1/2 ora. Se poate servi si cu un ardei iute cui ii place. A iesit foarte gustoasa.
Pofta buna !