joi, 15 octombrie 2015

CRIPSY STRIPS




  Da, asa este, am cam lipsit, da nu nemotivat. Motive independente de vointa mea m-au tinut departe de blog. Nu, nu inseamna ca nu am mai gatit nimic. Nu acesta este motivul. Dar sa purcedem:

Dupa cum ati vazut in fotografia de mai sus, am incercat sa prepar niste Cripsy Strips. Nimic  mai simplu si in acelasi timp usor de facut si in cel mai scurt timp posibil. Cel mai scurt timp posibil este impropriu spus, pentru ca este nevoie sa stea cateva ore la macerat in frigider, daca nu alegeti varianta mai comoda, - asa cum am facut eu - sa stea peste noapte si sa ii pregatiti a doua zi, azvarlindu-i in cuptor, fara sa faceti fum si sa umpleti bucataria de ulei. Asadar,

Ingrediente:

4-6 jumatati de piept de pui dezosat
4-5 oua
- faina
- fulgi de porumb macinat
- sare,
 -piper,
- usturoi,
- boia de ardei dulce
- boia de ardei iute

Preparare:

Se spala pieptul de pui, se scurge de apa.
Se taie fasii cam de marimea unui deget.
Se presara cu sare, piper,boia, usturoi pisat si se lasa in frigider pana a doua zi la marinat.

Dupa ce s-a marinat, se scoate din frigider, si se pregateste compozitia de oua si faina ca pentru snitele, cu oua, faina, sare, piper.
Furgii de porumb se macina cat mai fin.
Se pregateste o tava cu hartie de copt.
Se ia fiecare fasie de piept de pui, se da prin faina apoi prin compozitia de ou cu faina si apoi prin fulgii de porumb.
Se asaza in tava.
Astfel pregatita, tava se da la cuptorul incins la temperatura de 180-190 grade C, depinde de cuptorul fiecaruia, pentru cca. 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos si arata ca in fotografia de mai jos.
Asta a fost tot.
Ies super buni si pot fi mancati in diferite feluri dupa pofta si imaginatia fiecaruia, incepand cu un mujdei de usturoi, piure de cartofi, si inca alte garnituri ce va mai trec prin minte. Noi i-am pus langa o mancarica de varza dulce-acrisoara.


Pofta buna!