vineri, 31 ianuarie 2014

LAPTE CONDENSAT RAPID

Laptele condensat se foloseste in foarte multe retete si pentru ca in Romania se gaseste mai greu, am tot cautat retete de lapte condensat (pentru ca vroaim sa face prajiturile respective)
si dintre toate am ales-o pe cea de pe blogul http://www.lalaworld.net/2011/02/22/lapte-condensat-rapid/, pentru care multumesc. Este foarte usor de facut si reusita este sigura.

Ingrediente: (pentru aprovimaiv 750 ml lapte condensat)

200 g lapte praf (marca "Raraul")
320 gr. zahar
180 ml apa fierbinte
115 gr. unt

Preparare:
Pentru preparare avem nevoie de un blender sau asa cum am facut eu cu "Braun"-ul meu cu ustensila care se vede in fotografie.
Topim untul la foc mic sau in cuptorul cu microunde, iar in acelasi timp se fierbe di apa. Se adauga imediat in vasul blenderului impreuna, alaturi de zahar si laptele praf. Laptele praf trebuie sa fie neindulcit  cum este "Raraul". Asa se spune in reteta originala. Eu nu nu am gasit Raraul si am pus Malita indulcit .Vreau sa va spun ca nu a fost nici o problema, poate ar fi trebuit sa iasa un pic mai consistent. Eu l-am batut cu "Braun-ul" cam 20 de minute. Dupa care l-am pus in borcane si l-am pus la frigider. Poate fi utilizat imediat, dar este indicat sa stea cel putin 1 ora la frigider. Cand este complet rece, este solid ca o crema. Se poate pastra la frigider in borcan inchis ermetic cateva saptamani. Cu acest lapte am facut mai multe prajituri printre care 
 CHOCOLATE CARAMEL SLICE si altele care asteapta sa fie postate pe blog.


 Incercati, sigur veti reusi!

SALATA ORIENTALA DE POST


Ingrediente:
- 500 gr. cartofi
- masline
- ceapa verde
- ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- ulei de masline
- sare
- otet alb - de preferat de mere

Preparare:

Se spala cartofii si se pun in apa la fiert pentru circa 15 minute nu mai mult pentru a nu se farama prea tare.
Se incearca cu furculita daca intra usor, inseamna ca sunt fierti. Se dau jos de pe foc se varsa apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie bucati potrivit de mari. Se pun intr-un castron si pe masura ce ii taiem cubulete ii presaram cu sare.Ceapa rosie se taie rondele, ceapa verde firisoare mai mici, ardeii cum doriti. Se adauga maslinele. Se amesteca toate. Se potriveste de sare. Intr-un pahar se amestea cateva lingurite de otet alb cu cateva lingurite de apa rece si se toarna peste salata. Aici depinde de gustul fiecaruia. Se poate pune zeama de lamaie. Mie nu imi place cu zeama de lamaie cu toate ca ar trebui sa fie mai aromata salata, dar nu este. Se pune uleiul de masline. Se amesteca, se gusta. Salata astfel obtinuta se pune in frigider pentru cel putin 1/2 ora pentru a se intrepatrunde gusturile.Se poate servi ca atare sau ca garnitura.



Pofta buna!