Ingrediente: (pentru aprovimaiv 750 ml lapte condensat)
200 g lapte praf (marca "Raraul")
320 gr. zahar
180 ml apa fierbinte
115 gr. unt
Preparare:
Pentru preparare avem nevoie de un blender sau asa cum am facut eu cu "Braun"-ul meu cu ustensila care se vede in fotografie.
Topim untul la foc mic sau in cuptorul cu microunde, iar in acelasi timp se fierbe di apa. Se adauga imediat in vasul blenderului impreuna, alaturi de zahar si laptele praf. Laptele praf trebuie sa fie neindulcit cum este "Raraul". Asa se spune in reteta originala. Eu nu nu am gasit Raraul si am pus Malita indulcit .Vreau sa va spun ca nu a fost nici o problema, poate ar fi trebuit sa iasa un pic mai consistent. Eu l-am batut cu "Braun-ul" cam 20 de minute. Dupa care l-am pus in borcane si l-am pus la frigider. Poate fi utilizat imediat, dar este indicat sa stea cel putin 1 ora la frigider. Cand este complet rece, este solid ca o crema. Se poate pastra la frigider in borcan inchis ermetic cateva saptamani. Cu acest lapte am facut mai multe prajituri printre care
CHOCOLATE CARAMEL SLICE si altele care asteapta sa fie postate pe blog.