vineri, 31 ianuarie 2014

SALATA ORIENTALA DE POST


Ingrediente:
- 500 gr. cartofi
- masline
- ceapa verde
- ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- ulei de masline
- sare
- otet alb - de preferat de mere

Preparare:

Se spala cartofii si se pun in apa la fiert pentru circa 15 minute nu mai mult pentru a nu se farama prea tare.
Se incearca cu furculita daca intra usor, inseamna ca sunt fierti. Se dau jos de pe foc se varsa apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie bucati potrivit de mari. Se pun intr-un castron si pe masura ce ii taiem cubulete ii presaram cu sare.Ceapa rosie se taie rondele, ceapa verde firisoare mai mici, ardeii cum doriti. Se adauga maslinele. Se amesteca toate. Se potriveste de sare. Intr-un pahar se amestea cateva lingurite de otet alb cu cateva lingurite de apa rece si se toarna peste salata. Aici depinde de gustul fiecaruia. Se poate pune zeama de lamaie. Mie nu imi place cu zeama de lamaie cu toate ca ar trebui sa fie mai aromata salata, dar nu este. Se pune uleiul de masline. Se amesteca, se gusta. Salata astfel obtinuta se pune in frigider pentru cel putin 1/2 ora pentru a se intrepatrunde gusturile.Se poate servi ca atare sau ca garnitura.



Pofta buna!