vineri, 15 noiembrie 2013

TOCANITA DE CIUPERCI CHAMPIGNON



Am facut tocanita acasta de cateva ori pana acum, in special in timpul postului. De mult timp doream sa fac tocanita de ciuperci, dar nu stiam reteta. Am gasit-o pe blogul Gabrielei Cara  http://gabrielacara.blogspot.ro/2009/03/tocanita-de-ciuperci-pleurotus.html , pe care o admir foarte mult si ii vizitez blogul ori de cate ori vreau sa gatesc ceva sau sa ma inspir sa imbuntatesc vreo reteta de-a mea.
Prima data cand am facut reteta am folosit ciuperci Pleurotus exact ca in reteta Gabrielei, de data aceasta nu am gasit Pleurotus si am facut-o cu ciuperci Champignon.
Dar sa trecem la treaba:

Ingrediente:

1 kg. de ciuperci
3-4 cepe
1-2 legatura de ceapa verde - eu nu am pus pt. ca nu am avut
1 lingura de faina, eu nu am pus pt. ca am folosit pasta de rosii care avea amidon
1 foaie de dafin
2 linguri pasta de tomate
200 gr. rosii in bulion taiate bucatele
5-6 catei de usturoi
1 legatura mare de patrunjel verde , eu nu am pus pentru ca nu place tuturor
sare, piper
1 lingura de boia de ardei dulce
ulei pentru gatit.

Preparare:
Spalam ciupercile, le curatam de codite, se toaca si se calesc in ulei pana se inmoaie. Isi vor lasa apa, dar dupa ce scad de mai adauga apa si se lasa sa fiarba la foc domol pana se fierb bine.
Intr-o alta cratita, se caleste ceapa tocata marunt in ulei, pana capata o culoare aurie.
In acest moment se adauga o frunza de dafin si pasta de rosii, putina apa, sau daca aveti putina supa de la ciuperci puteti sa puneti, va iesi mai gustoasa. Asa cum spune Gabriela "de te lingi pe deste".

Aici eu am schimbat putin, nu am pus sosul peste ciuperci ci ciupercile peste sos, am adaugat si rosiile taiate cubulete, un pic de apa si am lasat sa fiarba.
Cand tocanita este aproape gata, se pune usturoul tocat, sare, piper si se adauga patrunjelul. Asa cum spuneam mai sus eu nu am pus pentru ca nu place tuturor. Dar a iesit super buna si fara patrunjel.



Aceasta este tocanita de ciuperci.
POFTA BUNA !