marți, 3 februarie 2015

TORTELLINI AI FUNGHI PORCINI CU SOS





Ingrediente:

1 pachet de tortellini

Pentru sos:

1 ceapa potrivita
cativa catei de usturoi
cateva linguri de rosii la borcan 
1 lingura de pasta de rosii
sare, zahar, piper, cimbru, 
ulei pentru prajit.

Preparare:

Se pun tortellini la fiert conform  instructiunilor de pe ambalaj.
Se curata ceapa, usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei. Nu trebuie sa le prajiti foarte tare pentru ca nu este sanatos, le tineti la  foc potrivit pana capata o culoare aurie, poate si mai putin. Se adauga rosiile tocate marunt  apoi pasta de rosii . Se lasa sa se caleasca impreuna un minut, doua. Se adauga apa, se mesteca sa se omogenizeze si se lasa sa fiarba la foc mic 5 - 10 minute. Se potriveste de sare si  zahar, se adauga piperul si cimbrul. In loc de zahar puteti folosi  zahar brun .  
Cand tortellini s-au fiert, se pun in strecuratoare si se limpezesc cu apa calda. Se pun apoi in cratita si peste ei se adauga sosul de rosii. Se pun pe foc cateva minute ca sa se intrepatrunda  sosul cu tortellini. Cine vrea un gust mai intens se branza, poate sa presare parmigiano peste tortellini. Eu nu am pus pentru ca tortellini aveau deja  in compozitie branza.

Pofta buna!