Aceste bunatati le-am facut de doua ori, de aceea veti vedea fotografii diferite. Sunt super . M-am insirat de pe un site care se numeste "ImparteRetete" .
Ingrediente:
- 3 albusuri la temperatura camerei
- 100 ml. apa
- 1 esenta de vanilie
- 50 gr. amidon
- 250 gr. zahar
- 1 plic gelatina incolora
- 1 praf de sare
- 50 gr zahar pudra vanilat
Preparare:
Primul lucru pe care il facem, este sa dizolvam gelatina intr-un vas cu 20 ml apa la temperatura camerei.
Punem la fiert 80 ml. apa impreuna cu zaharul si fierbem pana obtinem un sirop bine legat. Se amesteca zaharul cu apa cu o lingura la foc mic. Normal aici ar trebui sa avem un termomentru de bucatarie pentru a masura temperatura la care trebuie sa ajunga siropul. Eu nu am termometru si am fiert siropul pana s-a legat bine .Pentru cine are termometru - temperatura siropului ar trebuie sa de 130 de grade.
Albusurile se bat spuma foarte tare cu un praf de sare. Pentru a se putea bate foarte bine albusurile, eu intotdeauna, pun cateva picaturi de zeama de lamaie inainte de a incepe sa le bat. Zeama de lamaie ajuta albusurile sa se bata bine. Cand obtinem o spuma tare adaugam esenta de vanilie.
Cand siropul este legat, il luam de pe foc si amestem cu gelatina dizolvata. Cu o lingura amestecam bine pentru a se dizolva gelatina.
Cu mixerul pornit, adaugam siropul legat cald peste spuma de albusuri si mixam circa 15 minute pana cand spuma se raceste si devine densa si lucioasa. Nu bateti mai mult de 15 minute pentru ca marshmallows se poate intari si va fi greu de pus in tava. In momentul in care turnati siropul peste spuma de albusuri, pare ca totul s-a stricat pentru ca spuma devine un pic lichida dar pe masura ce mixati, spuma capata consistenta .
Zaharul pudra se amesteca cu amidonul si se toarna jumatate din cantitate intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Turnam spuma obtinuta in tava, nivelam si lasam la temperatura camerei aproximativ 12 ore.
Dupa acest timp, asezam pe masa hartie de copt sau un capac, punem restul se zahar cu amidon si rasturnam tava. Dezlipim hartia de copt de pe spuma si taiem cubulete. Cutitul trebuie sa fie ascutit si dat prin zahar farin.
Pofta buna.