luni, 3 februarie 2014

FRIPTURA DE PORC IMPLETITA CU CARNATI SI FARA CARNATI


 Mi-a placut ideea si am facut-o si cu carnati si simpla. Dupa cum se vede in fotografii una am facut-o cu piure de cartofi, cealalta cu cartofii alaturi. M-am inspirat de pe blogul http://timeaioo.blogspot.com/ si blogul 
si blogul www.bucatariairinei.ro numai ca eu am renuntat la ceapa.
Dar  sa detaliem:

Ingrediente:
1 kg. muschi sau pulpa de porc
1 kg. carnati subtiri
1 capatina de usturoi
1 pahar de vin rosu
sare, piper macinat, cimbru, apa, ulei sau unt.

 Preparare:
Se taie mulchiul in fasii subtiri de cca. 2 cm. Codimentati cu sare si piper . Daca aveti timp mai mult puteti sa faceti aceasta operatie mai devreme sau de seara. Daca nu oricum  va iesi delicioasa friptura. Dupa ce ati terminat de taiat fasiile prindeti cu o scobitoate la capat, cate doua fasii si un carnat si le impletiti. Le asezati in tava si deasupra puneti usturoiul taiat bucati, daca mai este necesar putina sare, piper si cimbru. Puteti pune bucatele de unt sau ulei . Turnati 1 pahar de vin rosu si un pahar de apa. Daca doriti sa puneti si cartofi asa cum vedeti, sunt tiati felii mai mari si pusi in aceeasi tava cu friptura impletita. La fel si cartofii trebuie sa fie presarati cu sare, piper,cimbru si ulei sau unt. Se da tava la cuptorul incins pt. cca 2 ore. Din cand in cand se ia cu lingura din sosul din tava si se stropeste friptura. Cand s-a rumenit pe deasupra, se intoarce friptura pe partea cealalta . Sosul din tava este delicios si se poate pune peste piure sau cartofi.
 .

 
 Pofta buna!