luni, 20 ianuarie 2014

PASTE CU SOS DE ROSII SI CIUPERCI


Ingrediente:
pentru 2 portii:

- cca. 300 gr. paste
- doua cepe potrivite
- cativa catei de usturoi mai mari
- ulei pentru prajit
- 1 borcan de ciuperci mic sau ciuperi proaspete preparate in casa
- 2-3 linguri de pasta de rosii
- 2-3 rosii proaspete sau rosii din borcan pragatite de cu vara, sau suc de rosii
- piper
- sare,
- zahar,
- cimbru
- branza speciala pt. spaghete tip Gorgonzola 
- un pahar de vin demidulce

Preparare
Pregatim prima data sosul.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun in cratita cu ulei la prajit, pana capata o culoare aurie. Se adauga rosiile tocate marunt se lasa pana se topesc putin dupa care adaugam pasta de rosii si apa pana obtinem un sos destul de fluid. Se pune un pahar de vin .Se lasa sa fiarba pana se leaga putin sosul, dupa care se potriveste de sare si zahar. Nu va pot spune cantitatile. Fiecare trebuie sa guste pana obtine un sos potrivit de sarat si dulce. Se adauga ciupercile fierte si se mai lasa un clocot, doua. Se adauga piperul dupa gust plus cimbrul. Sosul este gata.

Intre timp ar trebui sa puneti si pastele la fiert. Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare.Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie. Nu trebuie sa le fierbeti mai mult decat timpul indicat. Cele mai bune paste sunt cele fierte "al dente".
Cand pastele s-au fiert se trec prin strecuratoare de paste, se clatesc cu multa apa, eu le clatesc cu apa calda, se pun inapoi in vasul in care au fiert si se adauga cateva linguri de sos peste ele. Se tin putin pe foc pana absorb putin sosul.
Cand se servesc punem pastele in farfurie si mai adaugam sos din abundenta iar la sfarsit presaram branza rasa peste tot. Eu aici am facut varianta de post si nu am pus Gorgonzola. Dar sunt foarte bune si in aceasta varianta. Sigur ca branza ii schimba gustul si sunt mult mai bune, dar nu sunt rele nici fara. Acestea fiind spuse, va invit la masa .

Pofta buna !