Va rog sa-mi scuzati stangacia, dar va promit pe viitor retete si idei deosebite.
Asadar:
Ingrediente:
- 8-9 oua- 2 cani de zahar
- 2,5 cani de faina
- 1 pachet praf de copt (2 pachete daca ouale sunt mari)
- 1 lingura de cacao
- zeama de la ½ lamaie
- esenta de vanilie
- optional: stafide, fructe deshidratate/confiate – pentru ca deliciul sa fie maxim
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri; se amesteca galbenusurile cu putina sare.Se pune zaharul pe foc cu 8 linguri de apa si se fierbe pana da in clocot.
Se bat albusurile cu telul pana se intaresc apoi se adauga zaharul in clocot batand in continuu.
Zaharul dat in clocot se pune incet putin cate putin peste albusul batut spuma tare tinandu-se pe foc mic, amestecand in continuu pana se termina zaharul.
Se adauga galbenusurile mestecand usor de jos in sus, adaugand apoi 2,5 cani de faina, esenta de vanilie, zeama de lamaie, praful de copt.
Se ung doua forme cu ulei si se pune hartie de copt.
Se toarna compozitia oprind cca. 2-3 linguri care se amesteca cu cacao si se toarna in forme.
Optional se pun stafide si/sau fructe confiate.
Se introduce la cuptorul neincalzit in prealabil, la o temperatura de aprox. 200 grade C (in functie de cuptorul fiecareia, in nici un caz la temperatura maxima) si se lasa cca. 40-45 minute, facandu-se testul cu scobitoarea (daca scobitoare iese uscata inseamna ca pandispanul s-a copt).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de lemn de preferinta.
Se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu