luni, 5 august 2013

COMPOT DE PIERSICI




 
Ingrediente 
Piersici potrivit de copate si sanatoase, zahar, borcane cu capace.

Preparare
Se spala fructele, se taie, se elimina eventualele parti stricate si samburii.
Se pun fructele in borcane, se adauga zaharul, 3-4 linguri pentru fiecare borcan, se umplu borcanele cu apa.

 
Se pun capacele, se infileteaza bine si se pun cu gura in jos pe un prosop .



 Se pregateste vasul in care se vor pune borcanele la fiert. Se pun betisoare de lemn pe fundul vasului. Se mai verifica inca odata borcanele daca s-au inchis bine capacele si se pun in oala la fiert.

 
Se pune apa si se lasa sa fiarba 20-30 minute din momentul in care a inceput apa sa fiarba.
 
 
Dupa 30 de minute se opreste focul, se da vasul jos, se pune capacul si se lasa asa pana a doua zi cand se raceste apa. A doua zi se scot borcanele se eticheteaza si se dau la camara. Acest compot poate fi folosit cu mare succes la prepararea torturilor cu fructe, la prepararea salatelor de fructe si a altor prajituri cu fructe.


 
Pofta buna la compot de piersici!