Ingrediente:
180 gr. Nutella
150 gr. faina 000
1 ou mediu.
Preparare:
Incepeti sa preparati aceste fursecuri, spargand oul intr-un castron, batandu-l si adaugand 180 gr. nutella. Nutela trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu este necesar sa o topiti. Amestecati bine pana se amesteca complet cele doua ingrediente.
Adaugati putin cate putin faina cernuta, mestecand pentru a o incorpora. Obtineti o coca omogena si compacta.
Transferati coca pe un plan de lucru presarat cu un praf de faina si preincalziti cuptorul la cca.170 de grade Celsius. Eu l-am preincalzit la 160.
Sectionati coca si formati fursecuri de cca. 25 gr. fiecare. Lucrati fiecare bucata ca pe chiftele. Puneti fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantiate intre ele, pentru ca in timpul coptului vor creste si au nevoie de spatiu pentru a nu se lipi una de alta. Cu prima ocazie, va promit ca voi actualiza reteta cu mult mai multe fotografii.
Cu coada rotunda a unei linguri de lemn, presati fiecare fursec in mijloc pentru a obtine un lacas pe care il veti umple cu nutella. In reteta originala, se spune ca se pot umple fursecurile si inainte de a fi coapte. Eu nu am facut asa. Am copt fursecurile, le-am lasat sa se raceasca si dupa aceea cu ajutorul unui pos in forma de stea, le-am ornat .
Se coc la170 de grade C. 10 minute (in mod static) nu mai mult .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu