Imi place foarte mult pestele, dar nu prea il pot prepara in casa pentru ca miroase... a peste...
Si pentru ca miroase a peste, atunci cand am pofta, trebuie sa fac in asa fel incat prepararea lui sa dureze cat mai putin si sa nu lase foarte mult miros.
Tot umbland pe cararile internetului, am cules de ici de colo cate o idee si am purces la prepararea unei portii de peste. Cum? la cuptor ! Cat dureaza? 20 de minute .
Asadar, primul lucru pe care il fac, este sa achizitionez o portie, doua de peste, de data aceasta, somon proaspat, din supermarket.
Dar cred ca ar trebui sa va dau mai bine reteta, asta numai daca va face pofta si doriti sa pregatiti niste peste la cuptor...
Ingrediente:
( 1 portie )
200-300 gr. somon proaspat
sare, piper,
cativa catei de usturoi
ulei
Preparare:
In primul rand incingem cuptorul la 200 grade C.
Spalam pestele foarte bine si il punem intr-un vas de sticla termorezistent sau intr-o tava, unde mai intai am pus putin ulei pentru ca sa nu se lipeasca pestele.
Punem pestele in vas si il asezonam cu sare, piper si il stropim din belsug cu ulei.
Adaugam cativa catei de usturoi si il dam la cuptor pentru 20 de minute: 10 minute pe o parte si 10 minute pe cealalta parte.
In timp ce pestele se pregateste in cuptor, pregatim cartofii natur.
Hmmm... te lingi pe degete...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu