Realmente o prajitura deosebita. De foarte mult timp doream sa fac aceasta prajitura insa nu gaseam fructul pasiunii. Am facut-o odata fara sa adaug fructele si pot spune ca nu a fost rea. Dar cu fructul pasiunii este un deliciu. Abia acum am gasit in sfarsit aceste faimoase fructe.Au un gust special. Reteta am luat-o de pe blogul http:// tavolaconsemplicita.blogspot.ro . Dar sa trecem la treaba:
Ingrediente:
Blatul:
- 150 gr. faina
- 125 gr. unt moale taiat in bucati
- 2 linguri de zahar farin
Crema din mijloc
- 2 lingurite de gelatina
- 80 ml. suc de lamaie (cca. 1 lamaie si jumatate)
- 395 g lapte condensat dulce
Crema de deasupra
- 25 gr. zahar
- vanilie
- 8,5 gr. faina
-1 galbenus
- 80 ml lapte
- 220 gr.zahar farin
- 2 linguri lapte
- 375 ml. apa
- 20 gr. unt extra
- 2 linguri de suc de lamaie
- 80 ml pulpa de passiflora (cca. 4 fructe).
Preparare:
1. Incalzim cuptorul moderat.
Pregatim o tava de 20/30 cu hartie de copt usa cu unt.
2. Intr-un robot de bucatarie se amesteca faina, untul si zaharul pudra .Coca obtinuta se intinde in tava si se coace la foc mediu cca. 20 minute si se lasa sa se raceasca.
3. Intr-o ceasca se pune sucul de lamaie si gelatina si se amesteca bine. Puneti ceasca intr-o cratita cu apa fiarta si mestecati bine pana se dizolva toata gelatina.
Intr-un castron puneti laptele condensat si gelatina cu lamaie si bateti bine cu robotul electric timp de 5/10 minute sau pana crema devine omogena. Varsati crema obtinuta peste blatul racit din tava.
4. Puneti intr-o craticioara primele 5 ingrediente de la Crema de deasupra, adica, 25 gr. zahar,vanilia, 8,5 gr.faina 80 ml. lapte si 1 galbenus de ou, amestecati bine, puneti la foc mic pana incepe sa capete consistenta. Dati la o parte si adaugati 220 zahar farin, 2 linguri lapte, 375 ml apa si puneti din nou pe foc mestecand continuu pana obtineti o crema consistenta. Dati la o parte de pe foc, adaugati untul, mestecati bine si lasati sa se odihneasca 10 minute acoperit. In acest punct adaugati pulpa si sucul de passiflora si doua linguri de suc de lamaie, mestecati bine si cand este calda, varsati crema peste stratul de crema de lapte condensat si gelatina, nivelati bine si puneti in frigider.
Aceasta prajitura se poate face si cu trei zile inainte, tinand-o in frigider acoperita.
Este buna a doua zi, cand gusturile se intrepatrund perfect.
Este intr-adevar un deliciu!
Pofta buna! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu