joi, 18 septembrie 2014

CIUPERCI UMPLUTE






Asa este, am lipsit cam mult de pe blog, ma refer la postari... nu ca n-as fi avut ce sa postez, dar pur si simplu nu am reusit. Intrand astazi pe blog, mi-a venit o pofta de ... postat ca nu am putut sa ma abtin si iata: CIUPERCI UMPLUTE, sper sa va faca pofta si sa le preparati. Nu de alta dar va spun ca sunt de neiertat,  nu te mai opresti din mancat. Asadar,

Ingrediente 
pentru cca. 20 de bucati adica 2 caserole a cate 500 gr. fiecare:
 - ciuperci - 1 kg.
 - 1 ceapa nu prea mare
 - cativa catei de usturoi
 - 1 lingurita gris
 - sare, piper, patrunjel, cateva linguri de ulei pentru prajit

Preparare:

Se spala ciupercile, se desprind coditele si se curata .
Ceapa si usturoiul de toaca marunt, la fel si coditele ciupercilor.
Intr-o cratita cu 2-3 linguri de ulei se caleste putin ceapa si usturoiul, se adauga coditele ciupercilor tocate marunt. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie coditele. Se stinge focul si se adauga un praf de sare, piper, 1 lingurita gris, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine. 
Se aseaza ciupercile intr-o tava unsa cu ulei si se umplu cu compozitia deja pregatita. Se stropesc ciupercile cu un fir de ulei, un praf de sare si se dau la cuptorul incins cca. jumatate de ora.
 Cam asa ar trebui sa arate cand sunt gata.Sunt super delicioase.
Pofta buna !