Eu am ales una romaneasca, probabil inspirata din retetele americane.
Ingrediente:
- 125 gr. unt
- 150 gr. ciocolata cu lapte
- 230 gr. zahar,
- 3 oua mari (sau 4 mai mici)
- 250 gr. faina,
- 50 gr. cacao,
- 1 lingurita cu varf de praf de copt
- 1 lingura plina cu esenta de migdale sau rom (aici vreau sa va spun ca nu mi-a placut gustul de esenta de migdale si a doua oara am renuntat si am pus numai rom).
- 1 lingurita rasa praf de ghimbir
- 1/2 linfurita praf de scortisoara,
- 1 lingurita cu matcha ( merge si fara, eu nu am pus)
Ingrediente pentru crema Mascarpone:
- 300 gr. crema fina de Mascarpone, se poate si mai mult in functie de cat de cremoasa va place,
- 2 linguri pline cu esenta de vanilie,
- 100 gr. zahar pudra
Preparare:
Intr-un vas la bain- marie se topeste ciocolata bucati + untul tot bucati, avand grija ca fundul vasului sa nu atinga apa din bain- marie. Luati vasul de pe foc si lasati-l deoparte.
Intr-un alt bol mixati rapid ouale intregi cu zaharul cam 3 minute cu un mixer pana devin spumoase si se deschid la culoare. Adaugati ciocolata topita, dupa care adaugati si restul ingredientelor.
Tapetati o tava mare de cuptor cu hartie de copt - fata a o unge sau presara cu faina - si cu o lingura sau un pos sau cu lingura speciala de inghetata, asezati pe hartia de copt compozitia. Asa scrie in reteta originala din care m-am inspirat ( http://www.dulcegarii-culinare.ro/2012/03/whoopie-pie-cu-crema-mascarpone.html),
insa mie nu prea mi-a placut cum au iesit cu lingura si pentru ca nu am lingura speciala de inghetata si cu posul nu am vrut sa ma complic, am pus castronul in frigider pana s-a inchegat compozitia.
Cam asa aratau cele facute cu lingura.
Dupa ce compozitia s-a inchegat, cu mainile am facut mici mingiute de marimea unei nuci, pe care le-am asezat in tava lasand spatiu intre ele.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se introduce tava in cuptor pentru 10-12 minute . Nici mai mult, nici mai putin! Se scot si se lasa la racit in tava la temperatura camerei.
Preparare crema:
Se pune crema de mascarpone intr-un castron, se adauga zaharul pudra si vanilia si se amesteca toate foarte bine. Cu acessta crema se umplu prajiturele .
Sunt foarte bune mancate imediat dar a doua zi si a treia zi, daca mai raman sunt si mai bune, pentru ca incep sa sa fragezeasca si se topesc in gura.
Pofta buna!
Whoooopieeeeeeee !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu