marți, 20 octombrie 2015

PARIZER DE CASA

  Ok, da, mezeluri. Eu mananc foarte rar mezeluri. Desi substanta aceea - careia imi scapa numele, un "E" cat se poate de cunoscut in bransa, care da gulstul acela minunat, dar care nu ofera nimic bun organismului - desi subtanta aceasta cum spuneam,  te imbie sa mananci o bucata de salam, eu,ca sa imi potolesc pofta,  eu am incercat sa fac unul de casa. Si aceasta cu ajutorul JAMILEI de la JAMILACOUSIN  . Am vazut cum a  facut reteta si am incercat-o de cateva ori. Foarte bun si  gustos si pe deasupra sanatos, pentru ca stii ce pui in compozitie. Mai ales penntru copii .

Ingrediente:

-300 gr. piept de pui
-3 oua
-100 gr. gris
- 70 ml ulei
- ierburi aromatice
- 50 gr.masline
- putin cimbru
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei
- piper
- 1 lingurita de curry
- putina sare

Preparare:

Punem ouale intr-un vas inalt, adaugam uleiul, grisul, usturoiul, codimentele.
Mixam foarte bine cu mixerul vertical, cat sa obtinem o pasta omogena.
Adaugam pieptul de pui si continuam sa mixam.
In loc de carne de pui, puteti folosi carne de curcan, vita si chiar porc.
Mixam in continuare, pana obtinem o pasta omogena, fina.

Transferam pasta intr-un bol si adaugam patrunjelul tocat si  maslinele.
Amestecam bine. Se mai poate adauga ardei,cascaval,ciuperci ce va place.

Punem amestecul pe folie de plastic si ii dam forma unui cilindru.

Rulam usor folia, strangand capetele. Legam capetele.


Invelim ruloul in folie de aluminiu, strangem foarte bine capetele.

 si il punem la fiert in apa rece.

 Il fierbem 30-40 de minute de cand incepe apa sa fiarba.
Il scoatem usor cu o spumiera si il punem pe o farfurie.
Chiar daca s-a inchis la culoare folia de aluminiu, parizerul este protejat de folia de plasctic si nu va veni in contact cu folia de aliminiu.
Indepartam folia de aluminiu si lasam parizerul sa se  raceasca la temperatura camerei.
Apoi il punem in frigider sa se raceasca cel putin 4 ore .
Dupa 4 ore, parizerul este gata. ii putem scoate folia si il putem taia.
Este foarte gustos si sanatos in comparatie cu cel din comert.
 
 Daca doriti sa fie mai aspetos ca culoare, ii puteti pune un pic de boia de ardei in plus, sau colorant natural, din sfecla rosie de exemplu.


Aici  mai sunt inca doua preparate, ale caror retete sper sa le postez cat mai curand.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu