vineri, 8 martie 2013

CHEK


    
   
INGREDIENTE:    8-9 OUA
                                    2 CANI  DE ZAHAR
                                    1 CANA ULEI
                                    2,5 CANI DE FAINA
                                    1 PACHET PRAF DE COPT ( 2 DACA OUALE SUNT MARI)
                                    1 LINGURA CACAO
                                    ZEAMA DE LA O JUMATATE DE LAMAIE  
                                    ESENTE

PREPARARE:
Se pune zaharul intr-un vas +  8 linguri de apa si se pune pe foc. Se amesteca sa se omogenizeze si se lasa sa dea in clocot. Se obtine un sirop care se tine pe foc mic.


 Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile de amesteca cu un praf de sare.


Asa arata zaharul pus pe foc.


 Se bat albusurile spuma foarte tare cat sa nu cada din vas. Se adauga peste albusul batut tare o prima parte din zaharul de pe foc batand continuu, in acest timp zaharul se tine pe foc. Se continua pana se termina tot zaharul.


Se adauga galbenusurile, faina, uleiul,esente, praful de copt stins in zeama de lamaie si se pune compozitia in forme tapetate cu hartie de copt si unse cu ulei. Se opresc citeva linguri din compozitie care se amesteca cu cacao. Se umplu formele si se pun in cuptor care nu trebuie sa fie incins. Se aprinde cuptorul in momentul in care compozitia este pusa in forme.

 
Se tine in cuptor 50-60 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia. Este copt atunci cand este crapat deasupra. Se poate face testul cu scobitoarea.


Se scot din cuptor, se indeparteaza hartia de copt si se lasa sa se raceasca.




                             
Se pudreaza cu zahar pudra si se taie felii si se serveste.




Pofta buna.