Aceasta reteta de prajitura am luat-o de pe blogul "A TAVOLA CON SEMPLICITA". Mi-a placut cum arata in fotografii si mi-am zis ca trebuie sa fie foarte buna si neaparat trebuie sa o incerc. Am gasit-o si pe un blog romanesc,am uitat cum se numeste, l-am cautat pe Internet dar nu l-am mai gasit. Asadar, va prezint reteta pe care am facut-o de pe blogul "A TAVOLA CON SEMPLICITA ", reteta pe care de fapt am facut-o de doua ori dar de fiecare data nu am reusit sa fac poze decat la final. Va promit ca data viitoare voi avea grija sa fac si pozele de pe parcusul procesului de productie. Asadar,
Chocolate caramel slice - 16 bucati
1). Ingrediente pentru baza:
- 125 g. faina cernuta
- 100 g. zahar de trestie (brun)
- 1/2 ceasca de ceai de fulgi cocos
- 125 gr. unt moale
2). Ingrediente pentru caramel:
- lapte condensat 400 gr.
- 2 linguri de golden syrup sau miere - eu am pus miere
- 60 gr. unt
3). Ingrediente pentru ciocolata
- 125 gr. ciocolata fondanta - eu am pus ciocolata cu 70% cacao.
- 60 gr. unt.
Se aprinde cuptorul la 180 gade.
Acoperiti o tava de dimensiuni 28 x 18 cm. cu hartie de copt.
1). Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru baza, puneti pasta obtinuta in tava, acoperiti bine fundul tavii si introduceti in cuptor. Tineti tava in cuptor cca. 15/20 minute sau pana compozitia devine aurie.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
2). Intr-o craticioara, la foc mic, preparati pt. cca. 8 minute sau pana devine auriu, laptele condensat, untul si golden syrup sau mierea, mestecand continuu. Varsati caramelul obtinut deasupra bazei si repuneti in cuptor pt. alte cca. 12 minute, depinde de cuptor, (nu trebuie sa fie prea copt. sunt suficiente 7,8 minute) pana se leaga, se intareste putin.
Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca complet, puneti in frigider pt. cca 3,4 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi pentru ca era prea tarziu seara si nu mai aveam chef sa continui dar va spun ca dupa o ora era deja intarit.
3). In fine, intr-o craticioara, la foc mic, topim 125 gr.ciocolata rupta in bucati mici + 60 gr.unt mestacand bine, pana se topeste ciocolata si se amesteca bine cu untul. Varsati compozitia deasupra caramelului, nivelati bine si dati la frigider pentru 1, 2 ore.
Este o prajitura buna care devine si mai buna a doua zi. Oricum la noi nu ramane nimic. Am facut-o de Craciun si am facut-o si acum. Se poate pastra la frigider mai multe zile.
Pofta buna !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu