luni, 27 aprilie 2015

CHEESECAKE CU GLAZURA DE CIOCOLATA by Martha Stewart inspiration



Cheesecake cu glazura de ciocolata, un deliciu la propriu, inspirata dupa o reteta a Marthei Stewart. Spun inspirarat pentru ca reteta originala era cu Unt de arahide si eu nu am pus, pentru nu am avut in momentul in care m-am hotarat sa fac aceasta bunatate de desert plus ciocolata topita in compozitie. Dar, promit ca nu voi rata ocazia de a va prezenta si reteta originala. Este un deliciu,este un amestec de gusturi pe care numai daca gustati, veti realiza ce bunatate de prajitura este. 
Asadar,

Ingrediente:
Pentru blat:
300 gr. biscuiti cu cacao
2 linguri unt nesarat topit
2 linguri de zahar tos

Umplutura:
4 cutii de crema de branza a cate 250 g fiecare la temperatura camerei
250 gr. zahar tos
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
4 oua mari, la temperatura camerei

Glazura:
200 gr. ciocolata  (120 gr. ciocolata 90% caacao + 80 gr ciocolata alba
3 linguri cu varf de zahar pudra
3 linguri cu unt
1 lingura miere
6 linguri lapte



Preparare:
Incalziti cuptorul la 165-170 gade C. Taperati o forma de cca. 26 cm. diametrul cu hartie de copt si unsa cu unt.
Sfaramati intr-un blender biscuitii, amestecati-i cu zaharul si untul topit si asezati-i pe fundul formei deja pregatite, asa cum vedeti in imaginea de mai jos.
Introduceti in cuptor si coaceti  cca. 10 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Umplutura:
Bateti crema de branza cu mixerul la viteza medie pana devine pufoasa, cam 3 minute. Reduceti viteza si adaugati zaharul si continuati sa bateti pana se topeste zaharul. Adaugati sarea, vanilia si ouale cate unul pe rand batand dupa fiecare pana se amesteca cu crema. Nu bateti mai mult decat este necesar.

Turnati crema obtinuta peste blatul de biscuiti racit si asezati forma intr-o tava mai mare. Turnati apa fierbinte si introduceti cu grija totul in cuptor. Apa din tava trebuie sa fie cam pana la jumatatea formei de cheesecake.
Coaceti pana cand se rumeneste, dar in mijloc este inca moale si se misca, adica cam 1 ora si douazeci de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca complet cel putin 6 ore sau peste noapte. Inainte sa o scoateti din forma deslipiti cu un cutit pe margine. Puneti cheesecake-ul pe un platou si pregatiti glazura.
Glazura:
Se rupe ciocolata in bucati cat mai mici si se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu untul si laptele. Se mesteca continuu pana se topeste ciocolata dupa care adaugam zaharul, mestecam sa se topeasca si zaharul. Se lasa sa dea un clocot, se da jos de pe foc, se lasa citeva ceva secunde sa se racoreasca putin dupa care se adauga mierea. Se omogenizeaza si se toarna imediat peste cheesecake.


Se pune prajitura in frigider .
Gata, aceasta a fost tot. Asteptam sa gustam.
Pofta buna!