luni, 27 aprilie 2015

CHEESECAKE IN STIL GERMAN SAU PASCA FARA ALUAT

 Este a doua sau a treia oara cand fac aceasta Pasca/cheesecake si nu am apucat sa postez reteta.
 Este reteta Adinei de pe blogul Adina's kitchen&travel.

Asadar:

Ingrediente pentru pasca fara aluat:
- 1 kg. branza dulce de vaci
- 200 gr unt de 65% grasime
- 7 oua
- 150 gr. stafide
- 250 gr. zahar
- 5 plucuri de zahar vanilat
- 1 varf cutit de sare
- 40 gr. faina
- 80 gr. gris de grau
- 1 praf de copt
- 1 lamaie

Preparare:
Lamaie se da prin razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama.
Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie.
Untul si sarea se amesteca pana se formeaza o pasca cremoasa.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele, zaharul si zeama de lamaie.Amestecam cu untul moale.Galbenusurile se freaca cu zaharul si vaniliile si le adaugam amestecului sa se uniformizeze, Faina, grisul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in branza.

Albusurile se bat spuma pana se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului amestecand usor cu o spatula. Presaram coaja de lamaie.

Aluatul se pune intr-o forma tapetata si unsa cu hartie de copt.Se introduce in cuptorul incalzit la 170 grade timp de cca. 60 minute. Ca sa nu se rumeneasca prea tare puteti sa o acoperiti cu o folie de aluminiu. Din pacate o sectiune nu am pentru ca am uitat sa o fotografiez. Va poftesc sa o preparati pentru ca este foarte buna, fina si se poate face si  in cursul anului, nu numai de Pasti.

Pofta buna !