vineri, 25 martie 2016

PALMIERI


PALMIERI


Aceasta este o alta reteta de post pregatita tot pentru ziua tatalui meu, avand in vedere ca mi-a solicitat ajutorul privind pregatirea pentru duminica cand va merge la biserica. Pentru a diversifica un pic, m-am gandit ca ar merge foarte bine si acesti palmieri langa cornulete, plus o alta prajitura cu cacao tot de post, pentru a intregi platoul...

Ingrediente:

- un pachet de foi pt. foitaj
- 100 gr. zahar tos
- 2 lingurite de scortisoara

Preparare:

Foile de foitaj se scot cu o zi inainte din congelator si se lasa la decongelat in frigider.

Primul lucru pe care il facem este sa punem zaharul si scortisoara intr-un vas si sa le amestecam.

Pe masa de lucru se presara putin zahar.
Se desface pachetul de foitaj, si se aseaza pe blatul de lucru, peste zahar.
Peste foaie, cu lingurita presaram amestecul de zahar si scortisoara si il intindem cu mana pe toata suprafata.
Trecem cu sucitorul usor pe deasupra zaharului pentru a se lipi usor de foaie. Nu trebuie sa intindem foaia, doar trecem cu sucitoul usor pe deasupra.
Se intoarce aluatul pe cealalta parte si se procedeaza la fel.
Urmatorul pas este sa indoim marginile de sus si de jos, circa 4 cm, peste foaie. Trecem usor cu sucitorul peste margini. Apoi indoim inca odata marginile si adaugam din compozitia de zahar si scortisoara. Trecem din nou cu sucitorul peste foaie. Ultimul pas este sa indoim inca odata marginile pana se unesc. Trecem din nou usor cu sucitoul peste foaie.

Acum taiem foaia cu un cutit bine ascutit in bucati de cca. 2 cm latime.
Punem bucatile astfel obtinute intr-o tava si le dam la rece in frigider pentru 15 minute.
Dupa 15 minute, punem palmierii intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 2-3 cm pentru ca in timpul coptului cresc.
Incingem cuptorul la 210 grade Celsius si coacem palmierii pana devin aurii.
Ii scoate din tava si ii lasam sa se raceasca pe un platou.
Pentru a vedea exact procedura, puteti viziona video-ul alaturat.


Pofta buna!