vineri, 25 martie 2016


CORNULETE DE POST


Nu  le-am facut niciodata pana acum si sincera sa fiu am gustat si mi s-au parut foarte bune avand in vedere ca sunt de post. Am tot zis ca in acest post le voi incerca si iata ca s-a ivit ocazia. Ocazia este ziua de nastere a tatalui meu, care este pe 27 martie. Da,  peste cateva zile. Implineste frumoasa varsta de 87 de ani si pe aceasta cale ii urez Multi ani sanatosi !


Ingrediente:

- 400 gr faina
- o lingura de zahar
- 150 ulei
- 100 ml bors
- 1/2 lingurita sare
- o lingura zahar
- un pliculet drojdie uscata
- doua pliculete zahar vanilat
 -rahat, pentru umplut
- zahar pudra
Preparare:
Amestecati intr-un vas uleiul,borsul si drojdia. Omogenizati.
Cerneti faina,  adaugati sarea si zaharul si adaugati-le amestecului lichid, putin cate putin.
Framantati aluantul. Strangeti aluatul intr-o forma de bila.
Puneti faina pe blatul de lucru si cu vergeaua intindeti o foaie rotunda de 1 cm grosime. Impartiti cu cutitul foaia in doua si apoi in 4 si tot asa pana obtineti 12 sau 16 bucati .
Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o bucata de rahat sau o lingurita de gem si rulati de la baza catre varf.
Cornuletele astfel obtinute le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt distantate intre ele.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. In acest timp puneti tava cu cornulele la frigider.
Coaceti cornulele pana devin putin aurii. Le scoateti din tava si le pudrati cu  zahar farin cat sunt calde.

Pofta buna!